fbpx
Nojlepszy ślōnski deser - szpajza!
Fyrlok

Nojlepszy ślōnski deser – szpajza!

Szpajza cytrynowo
Składniki na sztyrech ludzi:
  • 3 jajca
  • 3 łeżki cukru
  • galaretka cytrynowo, szklonka wrawej wody
  • potrzyto czekulada, bodzimki, ruzynki (jo nie lubia!)
  • likierek do polocio jak kto chce szpajza z prōndym

Galaretka rozpuszczomy w szklonce wrawej wody, nie w 0,5L jak piszom na tytce. Jajca z cukrym ubijōmy szlegrym na piana, ni musi być jakoś fest sztywno. Tyżejōnco galaretka trza pomału wkidać do tej piany i po leku wymiyszać. Miszōng wlywomy do pucharków i drzist do lodówki. Jak styżeje to dobrze je posypać nasz deserek potrzytom czekuladōm abo dać na wyrch bodzimki. Jakby kiery lubiył ruzynki to tyż idzie sypnyć po wyrchu.

Nojlepszy ślōnski deser - szpajza!

 

Szpajza czekuladowo z gorzołom (abo bez)
Składniki na sztyrech ludzi:
  • 4 jajca
  • 4 łeżyczki żelatyny
  • 4 łeżki ciepłej wody
  • 4 łeżki cukru
  • ciymne kakao
  • potrzyto czekulada do posypanio
  • Łeżka gorzoły, ruzynki, płatki migdałów (Jak kiery chce, jo wola nie dodować)

Na poczōntek o proporcjach – tela wiela mo być porcji tela jajec, łeżek cukru i żelatyny. Jak bydzie maszkecić na przikład szejś ludzi, wtedy trza 6 jajec, 6 łeżyczek żelatyny, 6 łeżek wody i 6 łeżek cukru. Ganc proste.

Żelatyna rozpuszczomy w gorki wodzie, do tego dodowōmy kakao i gorzoła jakby sie kiery chcioł trocha ożrać 😉 Fyrlomy.

Ubijomy jajca z cukrym i pomału wlywomy do tego miszōng żelatyny, kakao i gorzoły. Belontōmy po leku, rozlywomy do misteczek i fertich, chlast do lodówki i trza zetwać choby yny te 2 godziny aż styżeje. Proć sie docie do maszkecynio, szpajza idzie se posypać czekuladōm, ruzynkami abo mandlami, co tam kiery lubi.

Smacznego!

Dodaj komentarz