Baby jak to baby, majōm w kuchyni moc roztomajtych klamorów a norzyńdzi
A co jedyn klamot to bardzi przidajny! Jo tam dycki wola jak je czego myni niż wiyncy ale musza pedzieć, że te sprzynta to patrzi sie mieć we kuchyni:
- Ruła – bez ruły ani rusz 😉 Piekarok to zocno rzecz bo i ciasto idzie upiyc eli jaki miszong zapiekany narychtować.
- Ajsszrank – drugi blank schopny sprzynt we kuchyni, czynsto nazywany tyż kilszrankiym.
- Nudelkula – nie yno do kulanio nudli na niedzielno nudelzupa eli tyż na nieposłesznego chopa! Jaki taki gizd przilezie nieskoro w nocy nażarty jak meserszmit to nudelkula zowdy dobrze je mieć pod rykōm.
- Fyrlok – sprzido sie jak trza co pobelōntać. Teroz to już wszyjscy raczyj używajōm mikserów eli blynderów ale co drzewiany fyrlok to fyrlok! A na chopa tyż sie sprzido jakby co napochoł a praje nudelkule by nie było pod rykōm.
- Asjetki – na roztomajte roztomajtości. Na ziorka banie, mandle, orzechy abo, uchowej ponboczku, chipsy! Piyrwyj to dycki miałach w asjetkach bombōny a szkolki ale teroz to yny kaj jaki ziorka eli ruzynki.
- Bakpulwer – jak sie bieresz za pieczyni ciasta a bakpulwru praje ni ma we szranku to zaros żyń do geszeftu po tytka!
- Kocher – klamor z czasów za bajtla… Dycki trza było fest se dać pozór coby mlyko nie wykipiało! A teroz już ciyżko kaj taki kocher utrefić. Mo eszcze kiery co takigo?
- Kelnia – mocie tyż tak, że rōncz Wom te kelnie ślatujōm z chynkli?
- Biksy – ze śledziami, fazolami, grochym eli kaj jakimi inkszymi szpecjałami. Ale miarkuj! Dycki lepszy trzimać jedzyni w czym szklanym niż metalowym. Krauza zowdy lepszo eli aluminiowo biksa!
- Serwet – na świynta abo geburstag taki bardzi galantny a bez tydziyń lakowany. Strokaty, we krata, kwiotka abo kaj jaki inksze wzory.
- Efner – tu za wiela nie trza ôsprawiać. Jak flaszka je zadichtowano szpōntym to bez efnera psinco zdziałosz.
- Glaski – szolki w kuchyni trza mieć, co mus to mus. Tako glaska to może mieć roztomajte zastosowania! Dycki poratuje choby yny:
– jak praje ni ma pod rękōm blumwazy,
– jak sie chce wykroć równe kółka na cieciuchy eli pierogi,
– jak sie strzaskoł ostatni kieliszek i ni ma do czego naloć wina 😉
Co eszcze mo we kuchyni ślōnsko baba?
at
asjetki to u nos z czeska terinki
at
Terinka – gryfnie 🙂 Przaja tymu!