fbpx
Rogaliki z czekuladōm
Fyrlok

Rogaliki z czekuladōm

Składniki:
  • Pół litra mlyka
  • 10 dag drożdży
  • 1 tytka cukru waniliowego
  • 3/4 szolki cukru
  • 5 jajec
  • 3/4 kostki łomasty
  • 1,5 kg mąki
  • troszka soli
  • krauzka nutelle

Rogaliki z czekuladōm

Z mlyka, drożdży, 4 łeżek mąki i 1 łeżki cukru robimy rozczyn. Ostawiōmy aż wyrośnie, nojlepszy kaj blisko kaloryfera.

Łomasta rozpuszczōmy a jajca uciyrōmy z cukrym. Robimy miszōng i dodowōmy mąka, rozczyn i reszta składników. Wyrobiōmy ciasto.

Ciasto dzielymy na 8 czyńści. Kożdo czyńść trza rozkulać i zaś podzielić na 8 czyńści. No kożdy trójkąt nakłodōmy nutella i zwijōmy rogaliki.

Blech wykłodōmy papiōrym do pieczynio, wykłodōmy rogaliki i szmarujymy po wyrchu rozbelōntanym jajcym. Piekarok trza rozhajcować do 180 stopni i wachować aż rogale sie zezłocōm, kole 20 minut i bydōm dobre.

Polecōm!

Dodaj komentarz