Składniki:
- 3 jajca
- 3 szolki mąki
- 1 szolka cukru
- 1 łeżyczka bakpulwru
- cukier waniliowy
- 25 dag łomasty
- budyń waniliowy
- 1-2 łeżyczki kakao
- 1 kg jabłek
Oddzielić biołka od żółtek. Mąka utrzyć z łomastom, dociepnyć pół szolki cukru, bakpulwer, cukier waniliowy, żółtka i wyrobić ciasto.
Forma o wymiarach 25x36cm poszmarować łomastom i wyłożyć 3/4 ciasta. Do reszty ciasta dosuć kakao i ostawić na kruszonka. Nojlepszy wsadzić kakaowe ciasto do zamrażarki na chwila co by sie potym leko trzyło.
Biołka ubić na sztywno piana, dociepnyć reszta cukru (pół szolki) i sztyjc ubijać. Na koniec do miszōnga wsuć budyń i pomału, po leku wymiyszać.
Na cieście rozłożyć potrzyte jabłka, na to ubito piana a na wyrch potrzyć kruszonka z ciymnego ciasta.
Piekarok nasztelować na 180 stopni i piyc 45 minut.
MNIAAAAM! 🙂