Składniki na ciasto:
- 3 szolki mąki
- 25 dag łomasty
- 5 żółtek
- 2 łeżki cukru
- łeżyczka bakpulwru
Składniki masy syrowej:
- 50 dag tłustego biołego syra
- żółtko
- tytka budyniu waniliowego
- 1/2 szolki cukru
- tytka cukru waniliowego
- 1/2 kostki masła
- puszka brzoskwiń
Pianka na wyrchu:
- 6 biołek
- 3 łeżki cukru
- łeżka mąki ziemniaczanej
Ciasto
Masło utrzyć z cukrym, na fajrant dodać po kolei żółtka. Do miszōnga dosuć mąka i bakpulwer i zagniyść ciasto. Podzielić go na dwie części i jedna wsadzić do zamrażarki na jaki pół godziny a drugōm częściom wylepić forma.
Syr
Zemlyć dwa razy co by był blank mięciutki. Jak sie nie chce to yno roz. W ostateczności idzie też kupić gotowe korytko z syrym ale to już nie bydzie to samo. Masło utrzyć z cukrym, cukrym waniliowym i żółtkiym. Połączyć miszōng z syrym. Na koniec masa wymiyszać z budyniym.
Fyrzichy
Osączyć z zalywy. Na ciasto wkidać syr a na wyrchu ułożyć połówki fyrzichów. Biołka ubić a na koniec dosuć cukier.
Ufyrlać piana z mąką ziemniaczaną i po leku, równo wyloć na fyrzichy. Na wyrch zetrzyć drugo czyńść ciasta z zamrażarki. Piyc koło godziny w 180 stopniach.
Trocha roboty z tym je ale syrnik je ganc zocny beztuż nie pożałujesz!