Składniki na ciasto
- 40 dag mąki
- 4 łeżki śmietonki
- 2 łeżki kakao
- 20 dag łomasty
- 1 łeżka cukru
- 1 łeżyczka bakpulwru
Składniki na syr
- 1 kg syra biołego
- 1 łeżka masła
- 40 dag cukru
- 2 łeżki mąki ziemniaczanej
- 4 jajca
- ruzynki abo jaki inksze bakalie jak kiery lubi
1. Wszyski składniki na ciasto połączyć i miszōng dobrze zagniyść. 1/3 ciasta oddzielić i wrazić do zamrażarki. Reszta wciepnyć na blacha.
2. Bierymy sie za jajca – oddzielić biołka od żółtek. Syr przemlyć w maszynce, dodać miękki masło, mąka ziemniaczano, cukier i żółtka. Teroz to wszysko trza dobrze utrzyć! Biołka ubić na sztywno piana i dodać do miszōnga syrowego.3. Syr wykidać na warstwa ciymnego ciasta. Na to zetrzyć ciasto z zamrażarki i fajrant, idzie wrazić do piekaroka! 10 minut pieczymy w 200 stopniach, potym idzie nasztelować myńszy goronc i 30 minut piyc syrnik w 180 stopniach.
Palce lizać!